O zdravilu Onytec

Navodilo za uporabo

Zdravilo Onytec vsebuje učinkovino ciklopiroks, ki spada v skupino zdravil, imenovano antimikotiki. Ubija širok spekter glivic, ki lahko povzročijo okužbo nohtov.

Onytec zdravilni lak za nohte ima lokalno antimikotično delovanje. Učinkovina ciklopiroks deluje fungicidno, fungistatično in ima tudi sporocidno delovanje (ubija spore). Ciklopiroks je učinkovit proti širokemu spektru dermatofitov, kvasovk, plesni in drugih gliv.


Zdravilo Onytec se uporablja za zdravljenje blagih do zmernih glivičnih okužb nohtov pri odraslih, kadar nohtni matriks/lunula (svetlejši del nohta v obliki polmeseca) ni prizadet.

Blaga do zmerna glivična okužba nohtov prizadene do 75 % površine nohta in skupno vključuje do največ 5 nohtov (na nogah in/ali rokah), ne da bi bil prizadet nohtni matriks (lunula).

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 6 mesecih, kadar zdravilo uporabljate za nohte na rokah in po 12 mesecih, kadar ga uporabljate za nohte na nogah, se posvetujte s svojim zdravnikom.

 


Uporaba

Zdravilo Onytec je namenjeno samo za uporabo pri odraslih.

Priporočeni odmerek nanesite v tankem sloju enkrat na dan na prizadeti noht/e. Za to morajo biti nohti skrbno umiti in posušeni. Zdravilni lak za nohte nanesite po celotni površini nohta, na 5 mm širok pas obnohtne kože in, če je možno, pod prosti rob nohta.

Zdravilo Onytec naj se suši približno 30 sekund.

Nohta(ov) ne smete umivati približno 6 ur, zato je priporočljiv nanos zvečer pred spanjem. Po 6 urah lahko upoštevate običajne higienske navade.

Zdravila Onytec ni potrebno odstranjevati s topili ali abrazivi (npr. s pilico za nohte), zadostuje, da si nohte umijete z vodo. V primeru nenamerne odstranitve z umivanjem, lahko zdravilo Onytec nanesete ponovno. Priporočljivo je, da si redno odstranjujete nepritrjene dele okuženega nohta, na primer s striženjem nohtov.

Z zdravljenjem je potrebno nadaljevati, dokler težava ne izgine, to pomeni, dokler noht(i) ni (niso) spet čisti oziroma dokler se njegov (njihov) videz v veliki meri ne izboljša in dokler ponovno ne zraste (zrastejo) zdrav(i) noht(i). Običajno dosežemo popolno ozdravitev nohta na rokah v približno 6 mesecih in na nogah v približno 9 do 12 mesecih.

2019 © Bonifar d.o.o.. Vse pravice pridržane.